
آنتی ویروس و امنیت
لایسنس آنتی ویروس
با رشد و توسعه فناوری اطلاعات و تقریبا همزمان با این توسعه، بحث تهدیدها برای نفوذ و آلوده کردن آن از سوی برخی برنامه ها به نام ویروس نیز، بالا گرفت. پس برای محافظت از این شبکه گسترده و حیاتی اطلاعات در مقابل تخریب و اختلال عمدی، نقش نرم افزار های آنتی ویروس کامپیوتر، موبایل و... و اهمیت به روزرسانی آن ها برای ایجاد امنیت بسیار حیاتی شده است؛ چراکه زمان در انتشار یک ویروس یا بدافزار جدید، عنصری حیاتی می باشد وگرنه که تقریبا همه آنتی ویروسها مقابل ویروس و بدافزارهای شناخته شده عملکرد مشابهی دارند.
به نظر شما هم انتشار ویروسها کار خودشان است؟!
در بیشتر مواقع، به محض انتشار یک ویروس، به روزرسانی آنتی ویروس ها هم آماده و منتشر می شود که همین اتفاق باعث شدهاست در ذهن برخی این سوال و شبهه پیش آید که شاید پشت پرده ایجاد ویروس های جدید، به نحوی خود شرکت های سازنده انتی ویروس باشند! مطلبی که هیچگاه رد یا تایید نشدهاست ولی آنچه مشخص است این نکته است که اگر احیانا نفعی هم از انتشار ویروس های جدید متوجه شرکت های سازنده آنتی ویروس باشد، فقط نفع مالی از ارائه آن نرم افزار است که در مقابل عدم استفاده از هیچ آنتی ویروسی ناچیز است و بعلاوه اینکه خسارات ناشی از آلوده شدن یک یا مجموعهای از سیستمها در جهان فقط مالی نیست و همچنین اضافه کنید که موارد دوباره کاری، از بین رفتن اطلاعات خاص و نشت اطلاعات و... اصلا و به هیچ وجه قابل ارزیابی نیست. پس با این اوصاف، همچنان خرید آنتی ویروس که در ارزیابی ها با قابلیت اعتماد بالا باشد و استفاده از آن همراه با لایسنس آنتی ویروس و البته بهروز رسانی شده، همچنان با اختلاف نسبت به عدم استفاده از هیچ آنتی ویروسی، بهترین و عاقلانهترین رویکرد محسوب میشود.
آنتی ویروس چیست؟
نرمافزار آنتیویروس (به اختصار نرم افزار AV) نیز نامیده میشود، یک نرمافزار رایانهای است که برای جلوگیری از نفوذ نرمافزارهای آلوده و مخرب به سیستم ساخته شده است که از طریق یافتن و پیداکردن و سپس پاک کردن یا قرنطینه کردن ویروس کار می کند و بعلاوه در هنگام اتصال به شبکه اینترنت کار محافطت آنلاین از سیستم را نیز انجام می دهد. در ابتدا نرمافزار آنتیویروس برای شناسایی و از بین بردن ویروسهای رایانه ای ساخته شد. اما با گسترش انواع دیگر بدافزارها، انتظار از آنتیویروس ها بالا رفت و رفته رفته شروع به محافظت از سایر تهدیدهای رایانه ای هم کردند. بهطور کلی، نرمافزارهای ویروس یاب دارای لایسنس آنتی ویروس به روز میتوانند کاربران را در برابر موارد زیر محافظت کنند: ویروسهای مخرب مرورگر، باج افزار، نفوذ از باگ و بک دُرز و دیگر راه های نفوذ به سیستم، اسب های تروجان، کرم های رایانه ای، شماره گیرها، کلاهبرداریها، ابزارهای تبلیغاتی مزاحم، جاسوس افزارها و موارد مشابه.
همچنین محافظت سطح بالاتر نرم افزارهای امنیتی شامل محافظت آنلاین در برابر تهدیدهای رایانه ای دیگر، مانند نشانیهای اینترنتی آلوده و مخرب، حملات ناخواسته، کلاهبرداری و فیشینگ، محافظت از حریم خصوصی آنلاین، حملات بانکی آنلاین، تکنیکهای مهندسی اجتماعی و ... است. با افزایش استفاده و فراگیر شدن استفاده از موبایل و تلفن همراه، نرم افزارهای آنتی ویروس موبایل هم رشد چشمگیری داشته اند. انواع آنتی ویروس موبایل برای سیستم عامل های اندروید، ios و ویندوز موبایل عرضه شده است. این آنتی ویروس ها علاوه بر امکانات معمول آنتی ویروس های رایانه ای، به مدیریت نصب نرم افزارها و قفل کردن نرم افزارهای موبایل و یا خدمات پیشرفته ضد سرقت و پیدا کردن موبایل دزدیده یا گم شده از طریق جی پی اس نیز می پردازند.
حذف ویروس از سرور
خرید آنتی ویروس، فعالسازی با لایسنس آنتی ویروس و استفاده از آن برای رایانههای شخصی، رایجترین روش محافظت در برابر ویروس ها و بدافزارها است، اما این تنها راه حل نیست. راه حلهای دیگر همچنین میتواند توسط کاربران به کار رود، از جمله مدیریت یکپارچه تهدید، سختافزار و فایروالهای شبکه، آنتیویروس ابر و اسکنر آنلاین که همگی روی سرورها نصب میشوند و از ورود ویروسها به سرور ها و درنتیجه به رایانههای شخصی و اداری جلوگیری میکنند.
ویروسیابی بدون نیاز به نصب ویروسیاب!
برخی از سازندگان بزرگ آنتیویروس، سایت هایی را با قابلیت اسکن آنلاین رایگان از کل رایانه، یا فقط مناطق بحرانی دیسک، دیسکهای لوکال و پوشهها یا پروندههای انتخاب شده از سوی کاربر را ارائه کرده اند. اسکن آنلاین دوره ای ایده خوبی برای کمک مضاعف به کسانی است که برنامههای آنتیویروس کامپیوتر را روی رایانه خود اجرا میکنند زیرا این برنامه ها برای جلوگیری از تهدیدات، بسیار کند هستند. ازطرفی یکی از اولین کارهایی که نرمافزارهای مخرب در هنگام حمله انجام میدهند، غیرفعال کردن هرگونه نرمافزار ضد ویروس موجود است و گاهی اوقات تنها راه اطلاع از حمله، روی آوردن به یک آنتی ویروس آنلاین است که بر روی کامپیوتر آلوده نصب نشده باشد.
ویروس یابی حتی بدون وجود سیستم عامل
راه حل دیگر، ایجاد دیسک نجات قابل بوت شدن، مانندCD و دستگاه ذخیرهسازی USBیا همان فلش مموری است. این دیسک میتواند برای اجرای نرمافزار آنتیویروس در خارج از سیستم عامل سیستمی که دارای مشکل شده، به منظور از بین بردن ویروس ها، در حالی که خفته هستند و جبران تخریب ناشی از آن ها، استفاده شود. یک دیسک ضد ویروس قابل بوت میتواند زمانی مفید باشد که به عنوان مثال، سیستم عامل نصب شده دیگر قابل راه اندازی نباشد یا دارای بدافزاری باشد که در برابر تمام تلاش برای حذف توسط نرمافزار آنتیویروس نصب شده مقاومت میکند.
آشنایی کلی با چند آنتی ویروس
لایسنس آنتی ویروس ها به طور کلی معمولا برای مدت محدود یکساله عرضه می شود. آنتی ویروس ها از نظر تعداد کاربر، معمولا لایسنس آنتی ویروس «یک کاربر» را ارائه می کنند، همانند آنتی ویروس آواست، آنتی ویروس ای وی جی، آنتی ویروس آویرا، آنتی ویروس بیت دیفندر، آنتی ویروس بولگارد، آنتی ویروس دکتر وب، آنتی ویروس امسی سافت، آنتی ویروس ایست نود 32، آنتی ویروس کسپر اسکی، آنتی ویروس مک آفی، آنتی ویروس نورتون 360، آنتی ویروس پاندا و آنتی ویروس 360 توتال سکوریتی و... همچنین بعضی نسخه های آنتی ویروس برای افزایش مطلوبیت و داشتن صرفه اقتصادی از نظر کاربران، نسخه های لایسنس آنتی ویروس دو و یا چند کاربر را هم عرضه می کنند. برای مثال آنتی ویروس ایست نود 32 که نسخه 2 کاربره را هم ارائه کرده و یا آنتی ویروس ای وی جی که در نسخه آلتیمیت خود از 10 کاربر به طور همزمان نیز پشتیبانی می کند.
برای تهیه و خرید مطمئن لایسنس آنتی ویروس های معتبر با بهترین قیمت، با قابلیت استفاده از خدمات پشتیبانی 24 ساعته این انتی ویروس ها و با قابلیت آپدیت و به روز رسانی روزانه آنتی ویروس مورد نظرتان به «سایت کارت تک» مراجعه کنید یا با بخش فروش تماس بگیرید.